Nebojša Stefanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs, Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivši policijski šef Dejan Milenković, kome se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu, negirao je danas krivicu za krivično telo zloupotreba službenog položaja i on je tom prilikom govorio o dve akcije MUP - "Mangusta" i "Kroše". Milenković je, između ostalog, da bi umesto njega na optuženičkoj klupi trebalo da se nađe nekoliko osoba, među kojima je i ministar Nebojša Stefanović.

On je najpre govorio o akciji „Mangusta“, u okviru koje su prisluškivani ubijeni advokat Dragoslav Ognjanović i Dragoslav Miloradović, inače kum Luke Bojovića. U okviru prisluškivanja njihovih razgovora pominju se intimne fotografije Dijane Hrkalović, koja je optužena zajedno sa Milenkovićem.

Dijana Hrkalović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milenković je istakao da je obavešten da se na snimku nalazi intimni i vulgarni sadržaj o Dijani Hrkalović.

„Pitanje se samo postavlja zašto je neko u redovnoj proceduri pronašao nešto mimo zakona. Što se tiče prakse, nikada nismo transkriptovali tuđu intimu i bavili se tračevima. Velika je neistina da je Darko Elez izbačen iz izveštaja“, rekao je Milenković, dodavši da nije izdao nikakav nalog da se bilo šta ukloni iz izveštaja.

Pročitajte još:

Potom je govorio o akciji „Kroše“. Na jednom od slušanih razgovora je i pokojni otac Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović. U optužnici se navodi da je Milenković naložio da se taj deo razgovora izbriše kako bi se zaštitio ugled ministra Stefanovića

„Da sam ja omogućio neku korist za pokojnog Branka Stefanovića, nije tačno. U životu ga nisam video“, rekao je on i dodao da bi iza njega trebalo na optuženičkoj klupi da sede načelnik UKP, zatim ministar Nebojša Stefanović, bivši direktor policije Vladimir Rebić.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

„Nemoguće je da nije znao da mu je otac na operativnoj obradi“, rekao je Milenković aludirajući na Stefanovića.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović odgovara na optužbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare