Nemanja Bogosavljević i Goran Vesić Foto: Twitter/Горан Весић/@sicveO11

Nedugo pre nego što se most preko Zapadne Morave jutros srušio, preko njega se uputio autobus, pun turskih državljana.

Meštanin Nemanja Bogosavljević primetio je da jedan stub mosta nestabilan i preprečio autom put. Ubrzo potom, most se srušio, a tragedija je izbegnuta.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rešenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 07. novembra 2022, ali su meštani most koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara.

Foto: Gradska uprava

Nemanja je oko 6.20 izašao da vidi u kakvom je stanju most, koji je već bio oštećen.

„U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi“, ispričao je Nemanja za RTS.

Kako kaže, posle 7-8 minuta se vraćao nazad i video je autobuse sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, koji su hteli da pređu most.

Nemanja priča da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi.

„Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu“, rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu, uspevši da snimi momenat rušenja mosta.

O heroju Nemanji Bogosavljeviću na društvenim mrežama pisao je i ministar građevinarstva Goran Vesić.

„Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju i primetio je autobus pun turskih državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj“, naveo je Vesić u svojoj objavi.

VIDEO: Rušenje mosta na Zapadnoj Moravi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare