NDNV: Hitno uhapsiti napadače na voditelja Daška Milinovića

Podeli:
Daško Milinović
Daško Milinović Foto: N1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i ocenilo da su napadi "direktna posledica nedelovanja državnih organa" i neprestane kampanje targetiranja neistomišljenika.

„Još jednom ponavljamo da je ovaj fizički napad direktna posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju ili odugovlače slučajeve i reakcije“, naveo je NDNV u saopštenju.

Dodaje se da je napad i posledica neprestane kampanje targetiranja neistomišljenjika i medija, koju „svaki dan slušamo iz poslaničkih klupa i sa najviših državnih funkcija“.

„Ovim kampanjama i targetiranjem novinara kao neprijatelja Srbije, država je napravila atmosferu u kojoj je legitimno počiniti ovakav napad“, ocenio je NDNV.

Pročitajte još:

Prema njihovim rečima, „varvarski napadi“ pokazuju koliko je danas ozbiljno ugrožena fizička sigurnost novinara i medijskih radnika u Srbiji, a o čemu novinarska i medijska udruženja svakodnevno obaveštavaju javnost.

NDNV je poručio da će o napadu obavestiti domaće i strane organizacije, a Milinoviću će obezbediti pravnu pomoć. NDNV je o napadu obavestio i Radnu grupu za bezbednost novinara.

Daška Milinovića su rano jutros u Novom Sadu napala dvojica muškaraca, kada je krenuo na posao.

Prvo su mu išpricali dva suzavca u oči, a nakon toga su ga tukli metalnom šipkom. Dobio je tri udarca šipkom, ali je uspeo da zaštiti glavu rukom.

Nakon napada, maskirani muškarci su pobegli.

Milinović se nalazi u Urgentnom centru gde mu pružaju pomoć.

Daško Milinović i Mladen Urdarević su radijski dvojac koji ima svoj internetski radio „Daško i Mladja“.

Oni svakog radnog dana emituju satiričnu emisiju „Alarm“.

Ovaj radijski dvojac pre osamostaljivanja radio je na radio stanicama AS, B92 i na Omladinskom O radiju Radio-televizije Vojvodine.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar