Apelacioni sud
Apelacioni sud Foto:E-Stock/Dušan Milenković

Apelacioni sud u Beogradu pravosnaznzo je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine. Mediji su ranije prenosi da su sva trojica bili navijači FK Rad.

Kako se navodi na sajtu Apelacijaonog suda, ovom odlukom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Rutalj oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

Rutalj i Vasiljević su bili optuženi da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Žanića, pošto su ga prethodno „navukli“ da tu dođe.

Međutim, prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je Rutalj kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno Vasiljević odvlačio pažnju Žiniću.

„Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli sa lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog“, navodi se u obrazloženju presude.

Osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi Rutalja, nije mu je uzimana parafinska rukavica, pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen.

Pri tome, kako je dodao sud, nijedan dokaz ne upućuje na zaključak da je na Žinića pucano zbog eventualnog sukoba sa okrivljenima.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar