Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem veštaka za DNK nastavljeno suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Veštaka za DNK Dušana Keckarevića je danas ispitivao stručni savetnik odbrane Oliver Stojković o tragovima koji su pronađeni na poklopcu GPS uređaja koji je korišćen za praćenje ubijenog Mirkovića.

Tokom ispitivanja, veštak Keckarević je na prethodnom suđenju potvrdio je da je sa velikom verovatnoćom utvrđeno da su na tom poklopcu pronađeni DNK tragovi optuženih Lazara Tejića i Dušana Kokoruša.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stojković je nakon ispitivanja stavio primedbu i na izlaganje Keckarevića i na samo veštačenje, međutim on tvrdi da je DNK trag loš, a ne analiza.

Stručni savetnik je naveo da je sporno sa kojom verovatnoćom je utvrđeno da je reč o njihovim DNK profilima i istakao da je u pitanju mešani trag, odnosno da je to mešani DNK više osoba.

Keckarević je odgovorio na Stojkovićeve primedbe.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sledeće suđenje je zakazano za 20. februar kada će biti pregledani video snimci hapšenja optuženih.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva.

Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar