Nastavljeno suđenje za bratoubistvo u Novom Sadu: Braća se stalno svađala

Hronika 09. sep. 202112:19 > 12:19
Podeli:
Ilustracija Foto: N1

Suđenje Radoslavu Murgaškom (49) optuženom da je 12. juna prošle godine hicima iz pištolja, u dvorištu porodične kuće u novosadskom naselju Klisa, usmrtio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta, nastavljeno je juče saslušanjem svedoka u Višem sudu u Novom Sadu.

Govoreći o odnosima između dva brata, sin i ćerka optuženog Radoslava su kazali da su, otkako znaju za sebe, odnosi između njihovog oca i sada pokojnog strica, bili loši, ali da pravi razlog tome ne znaju. Po njihovoj priči, i pored toga, njih dvoje su sa stricem Žaretom bili u dobrim odnosima, pišu Novosti.

„Često sam čula njihove svađe i videla kako stric napada oca“, kazala je Radoslavljeva ćerka, koja je, iako privilegovan svedok, pristala da pred sudskim većem, kojem predsedava sudija Vidoje Mitrić, kaže kako je proticao život u zajedničkom dvorištu sa stricem, dok se nisu 2019. odselili odatle u svoju kuću, ali i kasnije.

„Zbog njihovih svađa, brat i ja i dan-danas imamo traume. Novu kuću smo napravili, jer otac tamo više nije mogao da izdrži.“

I njen brat, takođe svedok mnogobrojnih svađa, kazao je da je jednom prilikom stric njihovog oca gađao gipsanom figurom lava, a pre toga mobilnim telefonom.

„Sa stricem sam godinama preko leta išao i radio na ugrađivanju klima i često je loše govorio o mom ocu – kazao je ovaj svedok, ističući da je prestao sa njim da radi, kada mu je ovaj jednom prilikom rekao: „Da sam ubio tvog oca pre pet godina, do sada bih izašao sa robije“. Dešavalo se da, kada odnesem novac za komunalne račune za kuću, u kojoj smo nekada živeli, da pocepa novac i baci ga po dvorištu. Tada je govorio ružno o mom ocu i da mu ne trebaju njegove pare. Otac mi je rekao da on ne mrzi svog brata, ali da ne zna zbog čega ga ovaj proganja, i da mu je jednom pokazao da za pojasom ima pištolj.“

Radoslavljeva deca su još ispričala da je marta prošle godine za vreme policijskog časa, njihov stric sa nekom puškom viđen da šeta oko njihove kuće, zbog čega im je otac, uplašen, rekao da uđu unutra i spuste roletne. Ni to, kao ni ranije bratske razmirice, nisu prijavljivane policiji, pišu Novosti.

Da braća Murgaški nisu bili u dobrim odnosima, juče je potvrdilo još nekoliko svedoka. Svi oni su kazali da ih znaju dugo godina i da nisu pričali, ali da im nije bio poznat razlog takvih odnosa između Radoslava i Žareta.

Nastavak suđenja je zakazan za 20. oktobar.

BONUS video: Zaplena heroina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar