Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Žitelji niškog sela Čamurlija drugi dan zaredom blokirali su regionalni put Niš-Aleksinac u znak protest zbog čestih udesa koji se događaju na tom delu puta.

Meštani traže od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ hitno postavljanje kompletne horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, a prvenstveno usporivača brzine.

„Dobili smo danas usmeno obećanje „Puteva Srbije“ da će početi da rade projekat postavljanja saobraćajne signalizacije, ali usmenim obećanjima ne verujemo. Kada dobijemo napisemo da počinju da rade, tek tada ćemo obustaviti blokade“, kazali su meštani Čamurlije.

Oni su kazali da je u proteklih nekoliko decenija najmanje deset stanovnika Čamurlije nastradalo u saobraćajnim nesrećama na tom delu puta od Niša do Aleksinca, a veliki broj meštana je povređen u udesima.

Minulog četvrtka u udesu je teško povređen šesnaestogodišnji dečak, kojeg je vozilo oborilo dok je prelazio kolovoz. On je u udesu zadobio višestruke prelome karlice, nadlaktice, lopatice, rebara. Polomljena rebra su mu probušila plućnu maramicu i plućno krilo.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Predsednik Saveta građana Čamurlije Svjetlana Ilić ističe da na putu koji prolazi pored njihovog sela nema ni jednog znaka da se nailazi na obeleženo mesto, niti pečaščkog prelaza do autobuskog stajališta koje je preko puta ulaza u selo.

„Tražimo od Puteva Srbije“ postavljanje „ležećih policajaca“, obeležavanje pešačkog prelaza i znakove za ograničenje brzine i o naseljenom mestu. Ukoliko na regionalnim putevima na području Kruševca mogu da postoje pešački prelazi i „ležeći policajci“, mogu da ih postave i na ovom regionalnom putu“, kazala je Ilić.

Meštani Čamurlije su najavili i da će sutra od 18 do 19 časova blokirati put Niš-Aleksinac.

BONUS VIDEO: Blokada puta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar