Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas će se održati pripremno ročište u procesu protiv Ivana Kontića (31) iz Nikšića optuženog da je prošle godine pokušao da ubije M.M. (28) iz Beograda.

Na ovom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se izjasniti o krivici, dok će detaljnu odbranu izneti na suđenju koje će naknadno biti zakazano.

Pored Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu tereti i L. O. zbog učestvovanja u tuči i V. L. zbog pomoći počiniocu posle krivičnog dela.

Druga dvojica optuženih su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode. Prvooptuženom je pre nekoliko dana ponovo produžen pritvor, do 1. decembra. Podsetimo da se u njemu nalazi od decembra prošle godine nakon što je po poternici pronađen i potom izručen iz Crne Gore.

Pročitajte još:

Podsetimo, Kontić se tereti da je 24. avgusta prošle godine pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. M.M. je završio u bolnici, dok je Kontić još nekoliko dana bio u Srbiji, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.

On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. Takođe, u tužilaštvu je 11. decembra prošle godine negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut, da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada ispričao i da nije imao nameru da ubije oštećenog.

BONUS VIDEO: Goran Mileusnić: Zadovljan sam, samo da apelacija ne smanji kaznu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar