Skupština Srbije Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas započetu prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a na dnevnom redu je više kadrovskih rešenja, među kojima je izbor istaknutih pravnika za Visoki savet sudstva (VSS) i Visoki savet tužilaštva (VST), kao i izbor Zaštitnika građana.

Kandidati za Visoki savet sudstva su Nataša Delić, Žikica Dronjak, Jelena Vučković, Nikola Bodiroga, Marina Grbić, Rastko Brajković, Aleksandar Popović i Srđan Stefanović.

Sa druge strane, kandidati za VST su Dušan Purić, Miroslav Đorđević, Predrag Ćetković, Vesna Luković, Vladimir Simić, Nenad Tešić, Jelena Glušica i Bojan Petrović. Među kandidatima ima i interesantnih imena, sa još zanimljivijim biografijama te se postavlja pitanje da li ima sukoba interesa.

Takva je situacija sa pravnikom Vladimirom Simićem.

Pročitajte još:

Simić je suprug šefice kabineta ministarke pravde Maje Popović.

Takođe, među istaknutim pravnicima je i Jelena Glušica, inače službenica Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Podsetimo, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, čiji predsednik je advokat Vladimir Đukanović, izabrao je ranije po osam kandidata iz reda istaknutih pravnika koji su predloženi, od kojih će se birati po četiri za VSS i VST. Sednica o izboru nastavlja se danas.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a zaplenili su oko tri kilograma kokaina i uhapsili jednu osobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar