Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Goranu Š. koji je u subotu napao novinare portala Nova.rs dok su izveštavali o požaru u Požeškoj ulici određen je kućni pritvor.

Tužilaštvo je zatražilo da se Goranu odredi pritvor, ali je Drugi osnovni sud u Beogradu odbio i doneo meru zabrane napuštanja mesta boravka, to jest kućni pritvor do 30 dana.

Podsećanja, radi novinar i fotoreporter portala Nova.rs otišli su u subotu prepodne na mesto požara u Požeškoj ulici, gde je izgoreo restoran „Ža mance“, i tom prilikom su verbalno i fizički napadnuti. Goran je zajedno sa svojim bratom Zoranom vlasnik restorana.
Ceo incident je zabeležen video zapisima novinara portala Nova.rs.

Pročitajte još:

Muškarac se novinarima najpre predstavljao kao obezbeđenje, brutalno ih je vređao i pretio.

„Nemate pojma s kim imate posla“, rekao je nasilnik.

Reporteri našeg portala više puta su instistirali da im se odgovori na osnovu čega zahteva da se udalje sa lica mesta, i da li ima službenu legitimaciju, ali je pomenuta osoba postajala sve agresivnija. Od bezazlenih reči počeo je da preti, da se unosi u lice, a u jednom trentku je i odgurnuo novinara našeg portala.

„Ajmo da brišemo slike sad. Vidi majstore, jel si siguran da ne može. Nemate predstavu o čemu se ovde radi, ajde brišite“, počeo je siledžija, a potom i nastavio:

„Odgovaraćete za sve, brišite fotografije. Ajde bolje vam je da ne dobijete batine, da vas ne izlomimo kao pi*ke, jel si me čuo buđavi? Ajde paljba, da ti ne bih je*ao mater, paljba“, neke su od uvreda i pretnji koje je izrekao nepoznati muškarac.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar