Foto: Uprava carina/Ilustracija

Carinici su u saradnji sa policijom 2. januara 2021. godine na graničnom prelazu Batrovci otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 42.000 komada različitih cigareta.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen spratni autobus kosovskih registarskih oznaka, kojim je iz Prizrena ka Švajcarskoj putovalo 70 putnika, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Četvorica vozača i prisutni putnici prethodno su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Nakon što su putnici izneli svoj prtljag detaljno je pregledan „dabldeker“, zajedno sa prikolicom za prtljag putnika.

Tom prilikom je uočeno da su na prednjem unutrašnjem zidu autobuske prikolice vršene prepravke, a uz pomoć daljinomera otkrivena su i neslaganja u njegovoj dubini.

Kada je pregrada na pomenutom zidu demontirana, ispostavilo se da se iza nje krije specijalno dograđeni „bunker“ ispunjen paklicama različitih cigareta.

U njegovoj unutrašnjosti bilo spakovano 2.100 paklica cigareta „marlboro“, „parlament“, „sobranje“, „davidiv“ i drugih robnih marki.

Tek pošto je izvršen i pregled mobilnim skenerom zaplenjene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača, 27-godišnjim državljaninom Srbije iz Velikog Trnovca koji se prijavio kao njihov vlasnik, predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar