Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U Prvom osnovnom javnom tužilaštu u Beogradu danas je M.B. delimično priznao da je juče u autobusu na liniji 27 nožem napao kontrolora karata, navodeći da ima psihičke probleme.

Nakon saslušanja tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo.

M.B. se tereti za krivično dela laka telesna povreda, navelo je tužilaštvo u saopštenju i dodalo da se branio kako se ne seća događaja u potpunosti, kao i da se ne seća da je naneo povrede nožem kontroloru.

Potvrdio je da je tačno i da se seća da je izvadio nož kojim je zamahivao prema kontrolorima da bi ih uplašio, sve to usled buke i vike koja je nastala prilikom njihove intervencije.

Pročitajte još:

Dodao je da ima psihičke probleme zbog kojih se leči i koristi prepisanu terapiju.

M.B. se tereti da je oko 06.30 časova prilikom kontrole karata zapoceo verbalnu raspravu sa kontrolorom koji mu je zatražio na uvid validiranu kartu, pa kako je nije imao, niti je hteo da preda na uvid lični dokument, naloženo mu je da napusti autobus, što je on odbio.

Izvadio je nož iz džepa i zamahnuo u pravcu kontrolora kojom prilikom mu je naneo povredu u vidu posekotine u predelu desne ruke.

Potom se udaljio Ulicom Mije Kovačevića, gde su ga kod kućnog broja 2 ubrzo uočili policijski službenici PS Palilula i uhapsili ga.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke, narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je zadobio, kao i psihijatrijsko veštačenje uracunljivosti osumnjičenog u vreme izvršenja krivičnog dela.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 11 osoba zbog iskorišćavanja maloletnog lica za pornografiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar