Prvi Osnovni sud u Beogradu
Prvi Osnovni sud u Beogradu Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Dana 30.05.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Policijske stanice Savski venac doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog I.M. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Napad na advokata iz čl. 336v st. 2 i st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika, na štetu advokata J.R. i njegove supruge S.R.

Prema navodima krivične prijave Policijske stanice Savski venac, osumnjičeni I.M. je dana 30.05.2022. godine oko 11,00 časova došao u prostorije advokatske kancelarije oštećenog, čiji je klijent, i zahtevao od njega da pođu u zgradu Višeg suda u Beogradu, što je oštećeni odbio, nakon čega mu je osumnjičeni zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a potom i nekoliko udaraca nogom i plastičnom štakom oštećenog, te kada je oštećena S.R. prišla kako bi sprečila dalji napad, osumnjičeni joj je zadao nekoliko udaraca zatvorenom šakom u predelu glave. U krivičnoj prijavi je navedeno da je kritičnom prilikom oštećeni J.R. zadobio lake, a oštećena S.R. teške telesne povrede, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Osumnjičeni I.M. je dana 31.05.2022. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, kojom prilikom je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom I.M. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja i preduzeti druge potrebne dokazne radnje, te će nakon razmatranja prikupljenih dokaza doneti konačnu odluku.

BONUS VIDEO: Pao diler iz Temerina: U stanu imao 160 grama kokaina i novac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar