Foto: Facebook/Aleksandar Cabarkapa

Suđenje Aleksandru Čabarkapi i ostalim okrivljenima za napad na Karađorđa Subotića u Kaluđerici, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Prvooptuženi Čabarkapa u sud je doveden iz pritvora.

Kako su još uvek na snazi mere u cilju suzbijanja koronavirusa, reporteri našeg portala nisu mogli da pristupe u sudnicu, zbog ograničenog broja mesta.

Prema rečima advokata Vojislava Babića, koji zastupa Čabarkapu, njegov branjenik je u sud sproveden iz pritvora, a na današnjeg pretresu odlučivalo se o procesnim stvarima.

„Procesne stvari su danas bile, bio je saslušan jedan od oštećenih, kome je prigovorena istinost iskaza, koji je protivrečan do kraja. Za današnji pretres bilo je zakazano saslušanja veštaka za DNK, ali je to ostalo za oktobar, kada će suđenje biti nastavljeno. Moj branjenik Aleksandar Čabarkapa prisustvovao je suđenju i on je doveden iz pritvora, dok se Karađorđe Subotić nije pojavio na pretresu. Takođe, danas je došlo i do spajanja postupka jednog okrivljenog, koji se naknadno pojavio“, kaže advokat za naš portal.

Pročitajte još...

Podsetimo, protiv Aleksandra Čabarkape vodi se postupak za pokušaj ubistva Karađorđa Subotića, inače oca rijaliti učesnice Aleksandre Subotić. Čabarkapa je prvostepenom presudom oslobođen za pokušaj ubistva Subotića, dok je osuđen za pokušaj iznude, izazivanje opšte opasnosti, kao i nasilničko ponašanje. Apelacioni su je postupak potom vratio na ponovno suđenje.

Čabarkapa se u žiži javnosti našao i juna ove godine kada je Drugo osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega zbog sumnje da je sa još dve osobe namamio Arape koji su iznajmljivali stan od njega, a potom ih opljačkao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar