Foto: Printscreen/YouTube/Lokalne novine

Filip Radovanović (23), aktivista Srpske napredne stranke iz Obrenovca i član desničarskog pokreta Levijatan, koji je prošle nedelje upao u migrantski centar u Obrenovcu, ipak je na kraju završio u pritvoru. Naime, Radovanović je nakon pomenutog incidenta pušten da se brani sa slobode, ali je na tu sudsku odluku tužilaštvo uložilo žalbu, nakon čega mu je, ipak, određen pritvor do 30 dana.

Radovanović je 6. maja svojim automobilom uleteo u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, a snimak, na kome se vidi kako se kolima zakucava u ogradu centra, prenosio je uživo preko svojih društvenih mreža.

Ubrzo nakon incidenta pomenuti snimak je počeo da kruži internetom, nakon čega je Radovanović priveden u stanicu na razgovor. Njemu se na teret stavlja nasilničko ponašanje, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Podsetimo, Radovanović već duže vreme obavlja funkciju predsednika Komisije veća opštine Obrenovac za saradnju sa omladinom i udruženjima, a ujedno radi kao zaposleni i u JP Sportsko-kulturni centar Obrenovac. Na te funkcije, imenovan je kao kadar SNS, a član pokreta Levijatan je postao, prema rečima naših izvora, tek po formiranju opštinskog odbora ove ultardesničarske organizacije u Obrenovcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare