Joca Vasić Piromanac
Joca Vasić Piromanac. Foto: Grand

Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu naložilo je istragu povodom nesreće u kojoj je teško povređen mladi violinista Jovan Vasić (15) iz Obrenovca. Prvi rezultati istrage ukazuju da postoje indicije da je Jovanov otac, Zoran koji je upravljao vozilom navodno izazvao ovaj stravičan udes.

Kako se saznaje, dokazi koji su prikupljeni tokom uviđaja teške nesreće u mestu Zvečka koja se dogodila u noći između petka i subote, ukazali su istražnim organima da je otac mladog violiniste napravio propust tokom vožnje.

– On je upravljao svojim automobilom kada je prestigao vozilo koje se nalazilo ispred njega. Pod za sada nerazjašnjenim okolnostima on je udario u ovo vozilo, da bi se potom prevrnuo tri, četiri puta, nakon čega je završio u šancu – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Mladi violinista ispao je iz automobila, a kako kažu očevici nesreće „leteo je 20 metara”. Vozač Zoran Vasić zadobio je teže povrede, a suvozač, inače Jovanov stariji brat M.V. (26) takođe je teško povređen.

Vozač automobila u koji su udarili, prošao je sa lakšim povredama.

– Otac tinejdžera je povređen i nakon nesreće je zbrinut u bolnici. U narednim danima on će biti saslušan. Takođe, tužlaštvo će, nakon što budu prikupljeni dokazi i budu utvrđene sve okolnosti nesreće doneti odluku o daljem postupanju – dodaje naš sagovornik.

Jovanov otac, juče je za medije ispričao da se moli da njegov sin ozdravi, te i da se nesreća dogodila kada su se vraćali sa svirke iz Obrenovca, oko pola sata posle ponoći u petak.

Joca Vasić Piromanac
Joca Vasić Piromanac. Foto: Grand

– Išao sam svojom trakom i video automobil ispred sebe, ali sam mislio da će da skrene jer je ispred njega bilo skretanje. Međutim, on je stajao u traci, a kako sam čuo sa nekim je pričao – rekao je Vasić i ukazao da je pokušao da izbegne sudar. Kako je naveo u trenutku nesreće njegov stariji sin M.V. pokušao da je da pronađe Jovana, međutim bezuspešno. Dečak je ispao iz vozila.

– Izleteo je iz automobila kao frizbi. Videli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega. Dozivao sam ga, ali ništa nije rekao – objasnio je Zoran i ukazao da Jovan ima dosta teških povreda.

– Hitna je preuzela Jocu, a kasnije sam čuo da je u sanitetu stisnuo ruku. Ima dosta teških povreda, naprsnuće pršljenova, hematom na glavu, još neke prelome, da li karlice ili kuka, ne znam ni ja više – rekao je on i istakao da za sada nema informacije u kakvom mu je stanju sin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar