Najveća zaplena cigareta u istoriji carine: Sprečen šverc više od 50 tona FOTO

Podeli:
Foto: Uprava Carina RS

Službenici Uprave carina su tokom jučerašnjeg dana uspeli da zaplene rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i tako preseku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima.

Tokom akcije koja je kulminirala zaplenom tri brodska kontejnera u luci Prahovo, carinicima su snažnu podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja.

Foto: Uprava Carina RS

U ovom trenutku, u toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena.

Pročitajte još:

Ceo slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi.

Foto: Uprava Carina RS

Precizna količina krijumčarenih cigareta biće poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije – javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

BONUS VIDEO: Zaplena 6 kilograma heroina na Batrovcima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar