Foto:Printscreen YouTube/Baka Prase, E-Stock/Časlav Vukojičić, Vesna Lalić

Sukob između jutjubera Bogdana Ilića, zvanog Baka Prase, i vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića, ne jenjava danima. Upotrebljene su brojne ružne reči, optužbe, a govorilo se i o jednom slučaju koji je pre nekoliko godina potresao srpsku javnost - reč je o saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradala mlada Andrea Bojanić, a koju je kolima usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika "Pinka". Portal Nova.rs otkriva sve detalje ovog slučaja.

Sve je krenulo od izjave jutjubera da mu Mitrović navodno duguje novac. U jednom trenutku krenuli su jedno drugo da optužuju za saradnju i druženje sa uhapšenim navijačem Veljkom Belivukom, a potom krenuli i na mnogo ozbiljnije optužbe.

Tako je Baka Prase izneo ozbiljne optužbe na račun Mitrovićevog sina Aleksandra i to kroz slučaj smrti 17-godišnje Andree Bojanić.

„Sin, koji je udario Anderu Bojanić, veče kad je udario nije otišao kod oca, nije otišao u policiju, nije zastao da proveri šta se dešava. On je otišao kod ekipe na Bežanijsku kosu i ponudio nekom od svojih drugara 30.000 evra da prizna krivicu, verovatno uz priču ‘nisam je ubio, nije velika šteta’. Da nisi bio pi*ka, go*no, g*ida, zastao bi da proveriš šta se desilo sa devojkom. On je mene, ubica dece, izazvao na boks meč, bez blama. Čovek mi priča o moralu, koji je usmrtio dete, pobegao i odgovoarao za to tako što je blejao u Italiji. Lažirali su veštačenje nesreće“, rekao je Baka Prase, pa je nastavio:

Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović privatna arhiva

„Prvo što je rekao kad je usmrtio dete, ‘neću moći da učestvujem u trkama’. To kaže osoba koja ima savest.“

Slučaj smrti mlade Andree potresao je duboko javnost u Srbiji. Andrea je stradala u Ustaničkoj ulici tog 18. jula 2013. godine, a o celom slučaju je napravljena i knjiga. Bazira se na izveštajima, veštačenjima i spisima koji su korišćeni tokom sudskog postupka u kome je Mitrović zbog izazivanja nesreće dobio 11 meseci uslovne kazne.

Mitrović je zbog izazivanja nesreće sa smrtnim ishodom osuđen je na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana. Za napuštanje mesta nesreće nije odgovarao, jer je u pomenutom slučaju došlo do zastare.

Knjiga
Knjiga „Andrea Bojanic – Zlozin bez kazne“ Foto:BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo da je Mitrović u trenutku udesa vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletela 29 metara.

Suđenje Mitroviću otpočelo je u oktobru 2015., pune dve godine nakon nesreće, a čitav postupak, od početka, pratile su brojne kontroverze. Osim što su se suđenja često odlagala, najčešće zbog izostanaka svedoka, veštaka, ali i promena postupajućih tužilaca, zabeležen je i višemesečni prekid održavanja glavnih pretresa, u trenutku kada je postupajuća sudija naložila da se dotad sva odrađena veštačenja, obave ponovo zbog brojnih nelogičnih rezultata i stavova veštaka.

Pročitajte još:

Između ostalog, suđenje je ostalo upamćeno i po saslušanju sudskog veštaka obducenta Branimira Aleksandrića. Tadašnja postupajuća zamenica tužioca Milena Božović optužila je veštaka da je izmislio povrede Andree Bojanić, na osnovu kojih je utvrđen uzrok nesreće, kao i brzinu kretanja Mitrovićevog džipa.

„Tih povreda nema u obdukcionom zapisniku, a na osnovu njih je odrađeno kompletno medicinsko i saobraćajno veštačenje. Ono što je u njegovom nalazu potkolenica – u obdukcionom zapisniku je podlaktica. I na fotografijama se vidi da povreda koje Aleksandrić navodi Andrea nije zadobila. Stoga, nalaz je ništavan, a integritet veštaka je doveden u sumnju. Takođe, sud je naredbom za veštačenje kao predsednika komisije odabrao Aleksandrića i dao mu pravo da sam odabere tim, odnosno još dva veštaka saobraćajne struke“, rekla je tada pred sudom Božovićeva.

VIDEO: Duel Željka Mitrovića i Sava Manojlovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare