Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas tradicionalne nagrade najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, ali i omiljenom kolegi među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Na svečanoj dodeli priznanja, ministar Vulin istakao je da hrabrost i posvećenost policijskih službenika retko naiđe na zasluženo priznanje kod građana, ali da oni taj posao rade iz osećaja vernosti prema svojoj zemlji i narodu i da je ono što građani smatraju herojskim podvigom za pripadnike policije svakodnevni posao.

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naglasio, nastaviće sa ulaganjem u opremu, vozila, u sve ono što posao policije čini lakšim, ali jedno ne možete da kupite –  posvećenost, hrabrost, rešenost i opredeljenost policijskih službenika da svoj život, zdravlje, budućnost i sreću sopstvene porodice stave sa neke druge strane i budu tu za ljude kojima je pomoć potrebna.

U ime nagrađenih, Danijela Stojanova, zaposlena u kriminalističkoj policiji Policijske uprave za grad Beograd, koja je ponela titulu najposvećenijeg policijskog službenika, zahvalila se na priznanjima, istakavši da su ona potvrda da posao obavljaju odgovorno, savesno i posvećeno, na dobrobit svih građana.

Specijalna priznanja, koja se tradicionalno dodeljuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova uručena su Radošu Bošnjakoviću, policijskom službeniku Uprave granične policije, koji je pokazao izuzetnu hrabrost kada je krajem decembra prošle godine iz požara spasao svoje komšije u Užicu.

Titulu omiljenog kolege ponela je Gordana Cvejić, šef Odseka za eksploataciju i prezentaciju u Policijskoj upravi u Subotici, za koju kolege kažu da je krase najlepše osobine i da je uvek spremna na saradnju i da pruži pomoć.

Plakete za izuzetnu posvećenost, u okviru ove tradicionalne manifestacije, dobilo je 12 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar