Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Olgici Markanović, osumnjičenoj za teško delo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je izvodila medicinske zahvate za koje nema licencu.

Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo.

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Ona je uhapšena 1. juna, a na teret joj se stavlja da je od aprila prošle do polovine januara ove godine, u neregistrovanom Medicinsko-estetskom centru Tayas pružala i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka) i usmeno prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja 11 pacijenata. U tome joj je, kako se tvrdi, pomagala J. T., koja joj je, navodno, omogućila prostor, primala pacijente i davala im konsultacije.

Na saslušanju u Prvom tužilaštvu, Markanovićeva je tvrdila da nije kriva:

– Nikada se nisam predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine. Sve usluge, koje sam pružala pacijentima, bile su kozmetičke prirode. Tretmane pacijentima sam pružala uređajem „plazma pena“, koji ne predstavlja medicinsko sredstvo, već kozmetičko, a posedujem i sertifikat za njegovu upotrebu.

Odbrana

Markanovićeva je u svojoj odbrani navela i da pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli da nastanu ukoliko se nisu pridržavali striktnog uputstva za adekvatan oporavak. Recimo, korišćenjem solarijuma ili ako su se izlagali suncu pre nego što se koža oporavila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare