Ilustracija Foto: N1

Nastavak suđenja Novosađaninu M. J. (81) koji se tereti za obljubu osmogodišnjeg dečaka na Šodrošu, zakazan je za 29. septembar.

U dosadašnjem postupku su saslušani svedoci, a ne zna se kako su svedočili jer je suđenje zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve, prenosi Dnevnik.rs.

U dosadašnjem postupku su, podsetimo, saslušani svedoci, a šta su oni rekli ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve, piše Dnevnik.

Inače, optuženi M. J. se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je poslednji put produžen do 12. septembra.

Podsetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara u Višem sudu u Novom Sadu, a prema nezvaničnim saznanjima, optuženi je na glavnom pretresu izneo svoju odbranu.

Policija je 7. maja prošle godine uhapsila vremešnog Novosađanina zbog sumnje da je u popodnevnim satima, oko 14.30 časova, odveo dečaka u obližnju šumu, u blizini plaže Šodroš, i obljubio.

Starac i mališan se, navodno, ne poznaju, a taj dan su se sasvim slučajno sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta, nakon što je osmogodišnjak sam otišao od kuće i peške se uputio prema Dunavu.

Njih dvojica su, navodno, razgovarala, da bi potom starac dečaka odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže Šodroš. U tom trenutku, naišle su dve žene, koje su, videvši dečaka sa starcem, pozvale policiju i ispričale šta su videle. M. J. je, kada je shvatio da je zatečen u neprimerenoj i bludnoj radnji, brzo pobegao s lica mesta prema Limanu, a žene koje su ga prijavile su sačekale policiju i objasnile u kojem pravcu je deda otišao.

Starac je, na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen, a po nezvaničnim saznanjima, prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao za razlog.

Mališan je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio nemili događaj.

Po nezvaničnim saznanjima do kojih je tada došao „Dnevnik”, M. J. je na saslušanju ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je samo kratko rekao da bi bilo bolje da je mrtav.

Osmogodišnjak svedoči iz “skrin sobe”

Kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, oštećeni dečak trebalo bi da svedoči iz „skrin sobe“, prostorije iz koje osetljivi svedoci i žrtve daju izjave. On je trebalo da bude saslušan još krajem maja, ali ga hraniteljska porodica u kojoj je smešten tada nije dovela.

Bonus video: Gašenje požara na Mokroj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar