Maloletna Srpkinja i beba koje su bile otete na sigurnom

Hronika 07. apr. 202114:47
Podeli:
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Maloletna državljanka Srbije (17) kidnapovana je prošle nedelje zajedno sa svojom osmomesečnom bebom u Banjaluci. Na sreću, ona je pronađena i trebalo bi da u narednom periodu bude deportovana u Srbiju.

Maloletnica je sada smeštena u Sigurnu kuću za žrtve trgovine ljudima u BiH, a u ceo slučaj uključena je i Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Banjaluka, piše portal Srpska info.

„Sumnja se da ju je oteo bivši momak A. A, sa kojim je navodno dobila dete prošle godine u avgustu, njegov otac N. A. i Š. Š. i T. A. Nasilnici su uhapšeni, ali su u međuvremenu pušteni da se brane na slobodi“, pisao je taj portal, navodeći da se osumnjičeni terete za krivično delo protivpravno lišavanje slobode i nanošenje telesnih povreda.

Podsetimo, maloletnica je prošle nedelje iznajmila sobu u jednoj kući u Banjaluci, kad su joj na vrata pokucali N. A. i A. A. Bukvalno su je izvukli iz sobe i strpali u auto, a zatim je tukli i davili. Srećom, sa maloletnicom je bila jedna žena, koja je odmah obavestila policiju.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni.

Već bila deportovana

Srpska info saznaje i da ovo nije prvi put da nadležne službe reaguju kada je u pitanju sedamnaestogodišnja Srpkinja.

Ipak, ona se nakon toga ponovo vratila u Banjaluku s bebom. Pretpostavlja se da je granicu prešla uz pomoć krijumčara ljudi.

„U narednom periodu maloletnica i njena beba biće deportovani iz BiH u Srbiju“, rekli su iz tamošnje policije za pomenuti portal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar