Foto:Uprava Carina

Carinici su u saradnji sa policijom juče na graničnom prelazu Bajmok sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

Navedeno hladno oružje pronađeno je detaljnom kontrolom prtljažnika automobila „sitroen ksara“ kojim je sam putovao jedan bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je potom usledio detaljan pregled tokom koga su njegove reči demantovane.

Naime, carinici su na dnu prtljažnika, ispod prtljaga, pronašli tekstilnu futrolu punu hladnog oružja za koje je putnik rekao da nije znao da treba da ga prijavi.

U futroli su bila četiri noža sa sečivima dugim od 5 do 21 cm, sekirica „Roson“, ali i jedna tradicionalna japanska katana čije sečivo je dugo čak 60 cm.

Uprava carina podseća putnike na obavezu prijavljivanja bilo koje vrste oružja koju nose sa sobom prilikom prelaska granice, kao i na to da fizička lica ne mogu unositi, iznositi ili tranzitirati kroz Srbiju sa oružjem, a bez saglasnosti nadležnih organa.

BONUS VIDEO: Migranti u rukama krijumčara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar