Na Gradini sprečen šverc testova za koronavirus

Hronika 15. okt. 202015:30
Podeli:
Foto: Uprava carina

Uprava carina saopštila je da su carnici na prelazu Gradina naišli na do sada nezabeležen pokušaj šverca testova za Kovid-19. Testovi, 50 kompleta bili su u autobusu koji saobraća na relaciji Istanbul-Rožaje.

Detaljnim pregledom autobusa, nakon što su izašli putnici sa ličnim prtljagom, u mrežici naslona poslednjeg reda sedišta pronađene su dve kesice sa 50 ampula nepoznatog rastvora.

Kao njihov vlasnik prijavio se vozač autobusa (59), državljanin Turske, koji je rekao da su ampule deo seta za testiranje na koronu.

Foto: Uprava carina

Čovek je nakon toga carinicima pokazao i dve kutije sa 50 kesica, koje su bile u frižideru, a koje zajedno sa pronađenim ampulama čine 50 kompletnih setova testa na korona virus. Dodao je da je hteo, ali da je zaboravio da ih prijavi.

Nekoliko sati ranije kod putnice kombija koji je bio na putu iz Bugraske ka Nemačkoj pronađeno preko 220 tableta klonareks-klonazepam, što alternativa za rivotril i nalazi se na listi psihoaktivnih supstanci.

Foto: Uprava carina

Kako 46-godišnja bugarska državljanka u čijoj su ručnoj torbi pronađeni lekovi nije imala adekvatnu lekarsku dokumentaciju, zajedno sa njima je predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Foto: Uprava carina
Komentari

Vaš komentar