Foto:Uprava Carina

Carinici su na prelazima Horgoš i Gradina sprečili krijumčarenje skoro dva kilograma zlatnog i srebrnog nakita koje su putnici pokušali da prenesu preko granice u prtljagu, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, zlatni nakit, čija se vrednost procenjuje na oko 11.000 evra otkriven je u automobilu švedskih registarskih oznaka koji je vozio muškarac (26).

On je rekao da sem ličnog prtljaga ne nosi ništa drugo i da kod sebe nema više od dozvoljene količine gotovog novca, niti drugih dragocenosti koje bi trebalo prijaviti.

Prilikom pregleda automobila, ispod suvozačkog sedišta pronađen je ranac, u kojem se nalazilo nekoliko kesica sa devet zlatnih narukvica, dva prstena i jednom masivnom ogrlicom sa velikom pločicom, ukupne težine od oko 300 grama.

Takođe, istog dana su i na prelazu Gradina carinici zajedno sa policijom otkrili i zaplenili oko kilogram i po neprijavljenog srebrnog nakita, koji je pronađen u automobilu „audi“ nemačkih registarskih oznaka.

Kontrolom koja je potom usledila, u torbi državljanke BiH (58) pronađeno je više od 900 grama srebrnog nakita, a u torbama druge dve mlađe putnice kesice sa srebrnim nakitom ukupne težine od oko pola kilograma.

Kako se kao vlasnica celokupne količine zaplenjenog nakita prijavila putnica kod koje je pronađen najveći deo, protiv nje je kao i u slučaju putnika sa prelaza Horgoš, pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

BONUS VIDEO: Hapšenje lidera opozicije u Sečnju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar