Printscreen Youtube,/Vijesti.me

Cetinjanin Andrija Gazivoda ubijen je sinoć u 20.45 časova u sačekuši ispred teretane koja se nalazi u prostorijama Sportskog centra "Lovćen" na Cetinje. U Gazivodu za sad nepoznati napadač ispalio je više hitaca, a zatim pobegao.

Autor: Andrej Mlakar

Gazivodu je napadač sačekao ispred teretane i u njega prema navodima crnogorskih medija ispalio nekoliko hitaca u grudi, a zatim pobegao. Poslednji put viđen je kod zgrada u blizini Osnovne škole „Njegoš“, odakle mu se gubi svaki trag.

„Za sada nepoznato lice je ispalilo više hitaca u A.G. koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policija je na licu mesta događaja a nadležni državni tužilac rukovodi uviđajem“, saopšteno je sinoć iz crnogorske policije.

U upravi crnogorske policije rečeno je da se sve odigralo u ponedeljak uveče oko 20 i 45 sati ispred teretane koja se nalazi u prostorijama Sportskog centra „Lovćen“.

Kako prenosi podgorička Pobijeda, Andrija je navodno bio u prijateljskim relacijama sa bezbednosno interesantnim osobama, ali nije poznato da li je bio član neke organizovane kriminalne grupe. Navodno u medijima se spekuliše da će policija zbog relacija sa pojedinim osobama poznatim policiji,  proveriti da li je Gazivoda stradao u sukobu kriminalnih grupa, koji potresa region.

Bio borac protiv krivolova

Ubijeni Gazivoda na Cetinju je takođe bio poznato zbog svog neobičnog hobija. On se bavio podvodnim ribolovom i bio je jedan od najboljih podvodnih ribolovaca koji je na takmičenjima osvajao brojne nagrade.  Još od detinjstva bio je zaljubljenik u ekstremne sportove. Obožavao je planinarenje, skijanje, ali i lov i ronjenje. Pre nekoliko godina otvorio je i svoj sportski klub. Učestvovao je u više međunarodnih takmičenja i osvajao je brojne nagrade. Gazivoda je u julu prošle godine za podgoričke Vijesti otvoreno govorio i o lovu dinamitom i kako to utiče na morski svet i šta bi trebalo preduzeti da se on zaštiti.

Ubistvo Gazivode usledilo je samo pet dana posle ubistva Šćepana Roganovića (36), navodnog člana kavačkog klana, koji je ubijen u Herceg Novom. Prema pisanju srpskih i crnogorskih medija, ubistvo se dogodilo na stepeništu koje od Kanli kule vodi ka gradu.