Foto: Youtube/TangoSix, Goran Srdanov/Nova.rs

"Avioni ovde često kruže, idu jako nisko i često im mahnemo. Oni nas kao pozdrave. Ali nisam video kad je pao, video sam dim", priča Dragan Kerečki, meštanin u blizini čije njive se danas pao avion u Batajnici.

Kako je ispričao on je naknadno video dim.

Pročitajte još:

„Danas sam ga video odavde da je išao, ali nisam video da je pao, ni ništa, video sam dim. Video sam posle neki deo 500 metara odavde i tek sam posle shvatio da je to deo aviona. Ovo je prvi put da sam doživeo tako neki nesrećan slučaj“, priča.

Prema saznanjima, avion je pao kod autoputa Novi Sad-Beograd, u visini nadvožnjaka u Batajnici u njivu. Hitna pomoć je konstatovala smrt pilota Aleksandra Arsića.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Da, došlo je do pada aviona. Saznao sam i ja malopre, ne znam šta se tačno desilo. U šoku sam, pilot je bio moj otac“, rekao je ranije sin nastradalog Arsića.

Aleksandar Arsić je i vlasnik aviona koji se danas srušio u Batajnici, nezvanično se saznaje.

Kako saznajemo, u avionu je bio samo pilot Aleksandar Arsić koji je poleteo sa aerodroma „13. maj“ u Zemun Polju, kada se ubrzo avion srušio u njivu.

„Poleteo je i nakon 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio“, navodi izvor.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako piše, ovaj muškarac je poleteo jer je želeo nešto da isproba na avionu.

Odmah nakon nesreće, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije poslala je dežurni helikopter u pretragu i letelica je locirana za manje od 10 minuta.

Scene su bile dramatične, gusti dim je kuljao iz kukuruzišta, a policajci su krenuli pešaka kako bi se što pre probili do lica mesta, jer je u pitanju nepristupačni teren.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Avion koji se srušio je ultra-laki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar