Ilustracija Foto: N1

Televizija N1 objavila je danas da je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv N.N. lica zbog uznemiravanja novinara te medijske kuće Dušana Mlađenovića.

Krivičnom prijavom nepoznati muškarac tereti se za proganjanje, jer je od marta do maja na Vračaru „uporno prilazio novinaru i verbalno ga napadao, čak i u prisustvu maloletnog deteta i u više navrata ga uznemiravao“.

Mladjenović je ranije izjavio da je 26. maja, dok je prolazio ulicom sa detetom, stariji čovek izašao iz zgrade i rekao da mu je nešto ispalo, zbog čega se okrenuo.

„Rekao mi je da mi je ispalo Đilasovih 100 evra, a zatim me pitao kako me nije sramota da radim u izdajničkom mediju, da li sam Šiptar ili balija, da smo prodane duše i da treba da me je sramota“, rekao je Mlađenović.

U prijavi se navodi da se sličan incident dogodio i 27. maja. Iz televizije N1 su podsetili da je po podacima NUNS-a, od početka godine zabeleženo 75 incidenata na štetu novinara, od čega šest fizičkih napada, šest napada na imovinu, 18 verbalnih pretnji i 45 pritisaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar