Sudnica cekaonica
Sudnica suđenje Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Krivično veće Višeg suda u Šapcu izreklo je maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina Aleksandru I. (38) iz Belotića kod Bogatića zbog obljube devojčice (12) iz istog mesta.

Na danas održanom glavnom pretresu advokati su izneli završne reči, a maksimalnu kaznu za ovo krivično delo tražili su i Više javno tužilaštvo i advokat porodice devojčice Biljana Borovčanin.

– Nije bilo ni jedne olakšavajuće okolnosti. Pravda je zadovoljena – kratko je izjavila advokatica Borovčanin.

Podsetimo, on je na jednom od suđenja tražio da se suoči sa devojčicom.

– Veštak psiholog je sačinila obiman izveštaj na osnovu medicinske dokumentacije. Devojčica od juna prošle godine, kada je izvršena obljuba, neprestano posećuje više lekara, psihologa, psihijatra, kardiologa i ginekologa pošto ima brojne zdravstvene tegobe – navodi izvor Telegrafa.rs.

Roditelje maloletne devojčice je zahtev okrivljenog za suočavanjem potresao koliko i skandalozna sudska odluka u januaru ove godine kada je Aleksandar I. pušten iz pritvora.

Pročitajte još:

– Zahtevao je od suda da postavlja pitanja detetu, što je besramno. Ona je na početku suđenja dobila status posebno osetljivog svedoka, rekla je šta je imala da kaže u tužilaštvu, a posle razgovora sa psihologom i dečijim psihijatrom je ustanovljeno da ne može ni na sudu dalje da se pojavljuje, a kamoli da se sretne sa njim i bude blizu njega. Verujemo da, na osnovu lekarskih izveštaja koje smo dostavili sudu i mišljenja veštaka do suočavanja neće doći – kažu roditelji devojčice.

Navode kako njihova ćerka „nije isto dete“ kao pre kobne noći u junu prošle godine kada ju je Aleksandar I. izveo iz svečane sale u Bogatiću sa slavlja na kojem se provodio zajedno sa njenom porodicom i obljubio u napuštenom dvorištu preko puta.

– Od tada ima traume, pije više lekova protiv stresa, prima hormonsku terapiju, pojavili su se i kardiološki problemi. Redovno posećuje lekare, ali se i pored toga skoro svakodnevno suočavamo sa promenom raspoloženja, često nema sna, ne sme da spava sama u sobi gde mora da gori lampa, ima noćne more. Nekada joj i u školi bude loše, pa nas zove da je vratimo kući – priča devojčicina majka.

Roditelji devojčice dodaju da su zadovoljni postupanjem tužilaštva i suda. Kažu kako veruju da rade odgovorno i po zakonu i spremni su da bez obzira na veliki bol, patnju i pakao kroz koji prolazi cela porocia istrpe sve zbog pravde i žrtava manijaka sličnih Aleksandru I. Ponovili su da očekuju maksimalnu zatvorsku kaznu od 12 godina, koja je predviđena Krivičnim zakonikom.

Na glavnom pretresu 19. maja veštak psiholog će se izjasniti o psihičkom stanju devojčice i zahtevu okrivljenog da se sa njom suoči u sudnici. S obzirom da su od marta, kada je održan prvi glavni pretres, saslušani svi svedoci, proces je pri kraju i sud bi ubrzo nakon narednog ročišta mogao da zakaže izricanje presude.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare