Tržni centar Galerija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je danas od strane Interpola Gambije da su izvršene provere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K. B. iz Gambije koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese.

Kako se osnovano sumnja, u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske.

„Ističemo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obavešteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo i adekvatnu reakciju“,  navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je ranije da su pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe, rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama.

BONUS VIDEO: Dojava bombe na VMA i KBC Dragiša Mišović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare