Zdravko Krivokapić Foto: Zoran Đurović/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objasnilo je sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i smatra da nema mesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije, saopšteno je iz MUP-a Srbije povodom današnjeg saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

MSP Crne Gore, kako navode iz MUP-a Srbije, nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji MUP Srbije opisao događaj, jer za to nema osnova.

„Srbija će, kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo svim građanima Crne Gore koji poštuju zakone naše države, i čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti:

Iz MUP-a još ističu da su Srbija i Crna Gora bratske države i da crnogorski državljani treba da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće, kao i da smatraju da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što, nažalost, kako se dodaje u saopštenju, ““često nije slučaj““.

„Niko ne može imati koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svetlu, i naše ministarstvo ostaje otvoreno za razmenu informacija i saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je ranije danas da nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati.

MSP Crne Gore se oglasilo povodom sinoćnjeg, kako su kazali, „grubog postupanja policije Republike Srbije prema sinu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar