Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je identifikovala i pronašla dečaka za kojeg se sumnja da je slao dojaveo o bombama na adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kao i na Aerodromu "Nikola Tesla". Pošto dete ima 12 godina i ne podlaže krivičnoj odgovornosti, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjeg dečaka, za kojeg se sumnja da je uputio veći broj pretnji o navodno postavljenim bombama, upućenih 29. februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu, prenosi N1.

MUP navodi da je utvrđeno da je ovaj dečak putem elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, čime je ugrozio bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji, kao i funkcionisanje beogradskog aerodroma.

Prilikom pretresa su pronađeni i dokazi o slanju većeg broja pretnji, dodaju iz policije.

„S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštnje i zlostavljanje maloletnog lica“, saopštio je MUP.

BONUS VIDEO: Petar Vojinović: Dojave o bombama na aerodromu Nikola Tesla bile lažne, prvi put da je dojavljeno da se eksplozivna naprava nalazi u avionu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar