Foto: Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; MUP Srbuije

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Ministarstvo unutrašnjih poslova je dostavilo službenu belešku načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića koja je sastavljena 5. jula, na dan kada je primio prvi poziv ovog tužilaštva za razgovor u svojstvu građanina.

Beleška je odmah po prijemu prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal kao nadležnom za postupanje, jer to tužilaštvo vodi dva krivična postupka u vezi sa „Jovanjicom“.

Pomenuta beleška je označena oznakom tajnosti „strogo poverljivo“, te zabrinjava što je deo sadržaja beleške objavljen od strane postupajućeg advokata u pojedinim medijima, čime je prekršen Zakon o tajnosti podataka.

Podsetimo, branilac načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića, Zdenko Tomanović izjavio je da će njegova advokatska kancelarija pokrenuti pravne postupke pred domaćim i međunarodnim institucijama, povodom pokušaja urušavanja „ličnog i profesionalnog integriteta“ njegovog branjenika, koji je otkrio uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

Tomanović je naveo da je Milenković na meti zajedničkog ubrzanog poduhvata „jednog dela Višeg javnog tužilaštva i pojedinaca iz ministarstva unutrašnjih poslova“.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je u subotu da se provere koje se vrše u vezi sa postupanjem Milenkovića ne zasnivaju samo na navodima pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a, već i na konkretnim činjenicama koje su vrlo indikativne. Tužilac je dodao da Više javno tužilaštvo ne istražuje Jovanjicu, niti vrši procenu Milenkovićeve bezbednosti, već da su za to zaduženi Tužilaštvo za organizovani kriminal i drugi državni organi.

Milenković je dva puta u svojstvu građanina bio pozivan u Tužilaštvo kako bi odgovorio na pitanja i optužbe koje je na njegov račun iznela nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oslobodio je načelnika IV odeljenja beogradske policije čuvanja tajnosti podataka, kako bi mogao da odgovori na pitanja Tužilaštva.

BONUS VIDEO – Jelena Zorić o opstrukciji slučaja Jovanjica: Pripadnici nekoliko bezbednosnih službi i kraci u tužilaštvu se bave organizovanim kriminalom

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar