Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; shutterstock

Nakon vesti da je Više javno tužilaštvo u Beogradu danas obavešteno da je 24. marta u 16.40 iz privatne klinike "Balans medika" u Beogradu jedan pacijent sanitetom Hitne pomoći transportoiovan na Institut za ortopediju na Banjici, gde je konstatovano da ima prelom prvog vratnog pršljena, ubrzo nakon čega je i preminuo, reporteri portala "Nova.rs" obišli su ovu kliniku.

Pacijent M. Đ. je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara. Međutim, kada je transportovan u Institut za ortopediju na Banjici, ustanovljeno je da je zadobio frakturu 1. vratnog pršljena. Usled ove povrede, on je ostao nepokretan, a lekari Instituta su ga odmah uveli u veštačku komu.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nažalost, pacijent je preminuo 9. jula u ovom Institutu, a obaveštenje o događaju je stiglo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje je zatražilo obduckiju tela.

Nakon što budu poznati rezultati obdukcije, Više tužilaštvo će utvrditi da li ima elemenata krivičnog dela.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U međuvremenu, reporteri portala Nova.rs su posetili kliniku „Balans medika“ koja je smeštena u Bulevar despota Stefana, prakitčno u centru Beograda. Kako smo zatekli na licu mesta, iako je na vratima bilo navedeno radno vreme do 18.00 časova, vrata ove klinike su bila zakatančena, a na interfon niko nije odgovarao.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Da li je klinika zatvorena prethodnih dana ili danas, kada su beogradski mediji objavili vest o ovom slučaju, u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću tvrditi.

Bonus video: Hapšenje u Španiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare