vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije saslušali su Petra Mujovića, pripadnika Kavačkog klana, koji je pre dva dana naoružan pratio Kotoranina Jovana Vukotića, vođu Škaljarskog klana. On je između ostalog ispričao da je dugo pratio osobe bliske Vukotiću, kao i to da je za njegovu "glavu" dobio 500.000 evra.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, ipak, rekli su Vijestima da ne rukovode tom istragom, već da je to slučaj Višeg državnog tužilaštva.

Nakon hapšenja Mujovića, iz vrha Uprave policije novinarki je saopšteno da je u Kotoru sprečena likvidacija navodnog vođe Škaljarskog kriminalnog klana. Uprkos tome, iz policije su juče zvanično saopštili da uhapšenog terete „samo“ za nedozvoljeno držanje oružja.

Navode da je kod njega pronađen kriptovan telefon, u kojem su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

Identitet tih osoba nije saopštio, ali je izjavio da je za ubistvo Vukotića dobio 500.000 evra. Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka Kavačkog kriminalnog klana. Danima je pratio osobe koje su bliske Vukotiću.

Par dana pre nego što je u sredu vrebao Vukotića i do policijske stanice, navodno istim automobilom od Kotora do Čeva, uhodio je i prijatelje koji su koristili njegove automobile. Vijesti takođe saznaju da je upravo jedan od njih, Dragoljub Ćetković i u sredu primetio da ih prati isto vozilo. Mujović je upravljao tim vozilom i bio u nesporednoj blizini automobila u kojem je bio Vukotić, kada ga je policija zaustavila.

Kada su Vukotić i osobe koje su bile sa njim u automobilu krenule ka kotorskoj policiji, nakon sata čekanja da im se uruči poziv, Mujović je učinio isto. Sagovornici Vijesti objašnjavaju da je Ćetković – telohranitelj Kotoranina, primetio da Mujović ima “češku zbrojevku” i da je pištolj spreman za upotrebu, da ima metak u cevi.

Prema istim informacijama, tada ga je navodno savladao a potom su pritrčali i inspektori, koji su prvo mislili da se njih dvojica tuku.

Vijesti su juče objavile da je Vukotić u policijskim prostorijama saznao što se dešavalo ispred zgrade. Navodno, dok je sedeo unutra, video je da jedan od policajaca unosi „češku zbrojevku“.

ilustracija Foto:E-Stock_petar_jovanovic

Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i rekao mu – Uhvatio sam ga, sa metkom u cevi pištolja. Vukotić je pitao koga, a ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio celo vreme, pa i dok su čekali poziv za saslušanje.

Vukotić je pre dve noći za „Vijesti“ rekao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

„Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom“, rekao je taj Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz Istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen.

Likvidator Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat Radovan.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailoviće organizovao kriminalu grupu koja stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, povezani su sa kavačkim kriminalnim klanom. Slovinić je više puta tvrdio da nije bezbednosno interesantna osoba, niti pripadnik bilo kog kriminalnog klana, dok Kana policija dovodi u vezu sa Škaljarskim kriminalnim klanom.

Oglasila se policija u Crnoj Gori

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su Mujovića, uhapsili zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. To krivično delo stavljeno mu je na teret uprkos priznanju da je došao da likvidira Vukotića.

„Službenici kotorske policije su juče oko 15.10 časova, u blizini službenog parking prostora Odeljenja bezbednosti Kotor, uočili lice koje osmatra objekat i parking prostor. Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj „češka zbrojovka CZP – 07″ u ilegalnom posedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom“, pojasnili su.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar