Usame Zukorlić i muftija dr. Mevlud ef. Dudić Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Usame Zukorlić, sa porodicom, imao je danas susret s glavnim muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem. Muftija je dao punu podršku porodici na putu rasvjetljavanja istine o smrti Muamera efendije Zukorlića.

„Danas su nas 11-og dana Ramazana, posetili sin, otac i braća našeg rahmetli muftije Muamer efendije Zukorlića i upoznali nas sa saznanjima do kojih su došli na način kakav dolikuje pravim vernicima i pravim muslimanima, jer Islamska zajednica je preća i bitnija od svih drugih da se informiše o ovim stvarima“, rekao je muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud efendija Dudić.

Pročitajte još:

Dudić je rekao da su članovi porodice obavestili njega i Islamsku zajednicu o detaljima analiza i obavestili ih da su podneli sudski postupak protiv NN lica, nesumnjajuću u bilo koga, ali sa željom da se istina otkrije i prikaže onakvom kakva jeste.

Dudić je takođe rekao da će Islamska zajednica dati punu podršku porodici Zukorlić u razotrkivanju istine, o tome kako i na koji način je preminuo bivši muftija i da li ima elemenata ljudskog faktora. Dodao je i da će ova zajednica biti njima na raspolaganju i da će učiniti sve da se do istine dođe.

„Tražimo od nadležnih organa da budu profesionalniji i da ovaj naš poziv vrlo ozbiljno i profesionalno shvate. Svakako da u ovim danima Ramazana šaljem poruku svim vernicima da se sustegnu os bilo kakvih izjava, smutnji, prenošenja, licitiranja, etketiranja ili bilo čega“, rekao je muftija Dudić tokom svog obraćanja i dodao da je istina istina tek onda kada se sazna:

„Sve dotle mi smo se usaglasili da nećemo nikoga optuživati, niti ćemo sumnje iznositi na bilo koga od ljudi“, rekao je on.

Foto: printscreen Tanjug/video

Usame Zukorlić je rekao da je obavestio muftiju i saradnika o trenutnoj situaciji kao i o daljim koracima.

„Mi smo Islamski zajednicu informisali o svim važnim detaljima do kojih smo došli. Islamska zajednica je adresa, gde si mi kao muslimani moramo najpre obraditi i tražiti podršku u ovim teškim i turbulentnim trenutcima za našu porodicu“, rekao je on.

„Dok ne dokažemo šta se stvarno desilo mi imamo pravo samo na osnovanu sumnju i mi smo se kao porodica usaglasili da nećemo davati nikakve izjave, niti ćemo na bilo koga upirati prstom, kako ne bi ugrozili tok istrage“, zaključio je Usame na kraju svog kratkog obraćanja.

Podsetimo, porodica bivšeg muftije Muamera Zukorlića sumnja da je on otrovan, te da nije preminuo od posledica srčanog udara, a kako se najpre navodilo.

BONUS video: Porodica sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar