Foto:Screenshot/Youtube/Nikola Grujic

Četvoro dece od 11 i 12 godina bilo je na pešačkom prelazu kada je auto manekenke Sandre Obradović velikom brzinom uleteo u krivinu i bezmalo pokosio svu decu, priča za Nova.rs majka čija je devojčica jedna od učesnika te saobraćajne nezgode, dodajući da nije bilo betonskih stubića u koje je auto udario i preusmerio pravac kretanja, deca bi bila mrtva.

Nakon što je objavljena vest da je manekenka Sandra Obradović izazvala lančani sudar i svojim autom udarila u tri parkirana automobila na Novom Beogradu i tom prilikom umalo zgazila četiri deteta na pešakom prelazu, redakciji Nova.rs javila se majka jedne od tih devojčica.

Ona tvrdi da je Sandra velikom brzinom uletela u krivinu, a da su se deca refleksno vratila korak natrag.

„U trenutku ovog nemilog saobraćajnog događaja deci je bilo upaljeno zeleno svetlo na semaforu a pomenutoj S. O. – CRVENO. Uletela je u krivinu velikom brzinom, skrenula ka deci koja su refleksivno poskočila korak unazad i popadala. Njen auto je najpre sravnio sa zemljom stubiće koji su bili tik uz dečije nožice i čiji su delovi poleteli ka deci. Nakon toga je auto S.O. promenio pravac ka parkiranim vozilima u koja se dotična konačno zakucala. Nakon svega toga je pretila deci koristeći se nasilnim govorom i tonom“, priča ova majka (ime poznato redakciji).

„Deca su bila, a i dalje su izbezumljena, prestrašena i očekuju da neko stane u njihovu zaštitu“, kaže ona, napominjujući da svi članci u medijima posvećuju veliku pažnju skandalima oko dotične „dive“, a decu pominju samo kao kolateralnu štetu i uzgred.

Prema njenim rečima, jedno od deteta ima povređen prst, jedno rame, gomilu modrica i ogrebotina i sva su sa roditeljima bila u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu, i imaju izveštaje o povredama.

„Moja devojčica ima povređeno koleno, u trenutku kada se cimnula unazad izvrnula je nogu i ima modricu napred i pozadi na podkolenici od tih komadića stubova koji su iščupani iz betona, a koji su kao neki geleri“, objašnjava ona.

Dodaje da su bili u MUP-u i saobraćajnoj policiji, ali da je „čudno, jako čudno da policija nema imena i prezimena svo četvoro dece“ na koje je na pešačkom prelazu naletela Obradovićka.

Kaže i da je naišla na neke nelogičnosti, odnosno, da policija nije htela da im da podatke o osiguravajućoj kući koja pokriva automobil Sandre Obradović, što po zakonu moraju da daju.

„Kao roditelji čija deca žive u urbanom okruženju, jedna od prvih stvari kojima smo ih naučili je da gledaju u semafor i prelaze ulicu isključivo kada je zeleno svetlo. Tome valjda semafori i služe u čitavom svetu od kada su izmišljeni i pušteni u promet (u Londonu 1868). Već skoro dva veka roditelji širom sveta uče decu kako se prelazi ulica. A čemu bi trebalo da učimo decu u gradovima u Srbiji 2020? Opstanku u ljudskoj džungli gde pravo prvenstva imaju nasilnici?“, upitala je ona.

Poslednjih godina se izuzetno zaoštrila situacija na beogradskom asfaltu, ističe ova zabrinuta majka i podseća da je Obradovićka proletela kroz crveno svetlo i napravila gomilu prekršaja, ali niko ne pominje to koliko su deca oštećena.

„Nama niko ne može da nadoknadi tu nesigurnost i strah koja su deca pretpela“, ističe ona.

„Nisu li ovakve bahate vožnje kojih je sve više u Beogradu i Srbiji, upravo prilika da se građanima skrene pažnja da se dodatno čuvaju na beogradskom asfaltu, da se skrene pažnja državnim organima i policiji da zaštiti pešake i strogo sankcioniše brutalna ponašanja vozača sumnjivog morala i svesti, te da konačno, kao ljudi i u ime ljudskosti, pomognemo u osudi takvih postupaka u korist života i smisla na ovoj planeti?“

Kaže da ide dalje, ali da ima problem da svom detetu objasni kako to da mi nismo zaštićeni u ovoj državi, kako to da je neka osoba zaštićenija od nas, jer ona je privedena na par sati i puštena.

„Ja to ne mogu da kažem svojoj ćerki“, kaže ova vidno uznemirena i ljutita majka četvoro dece.

Moje dete se zaista ne oseća bezbedno, plaši se da izađe na ulicu, veliki je to stres za njih, kaže ona, upitavši koja je ta sledeća osoba koja će da se pojavi i da li će i sledeći put imati tu trunčicu sreće ili je neće imati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare