Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policajci u Novom Pazaru zaustavili su u ulici Stevana Nemanje u ovom gradu dvadesetdvogodišnjeg mladića iz Novog Pazara koji je vozio "audi" bez vozačke dozvole i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom.

Saobraćajna patrola utvrdila je da je ovom vozaču dozvola oduzeta, jer ga je Prekršajni sud dva puta u poslednje dve godine pravnosnažno osudio, zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

Policija je dvadesetdvogodišnjaku privremeno oduzela „audi“ u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Pauk donosi blindirani automobil u SBPOK Foto: E-Stock

Protiv vozača su podnete i odgovarajuće prekršajne prijave i protiv njega će se voditi prekršajni postupak pred nadležnim Prekršajnim sudom, prenosi indeksonline.rs.

Podsećamo, teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su prekršaji: nasilničke vožnje, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole za ijednu kategoriju, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas, kao i prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas itd.

Takođe, napominjemo da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U skladu s novim saobraćajnim propisima, predviđeno je strože kažnjavanje, uključujući i oduzimanje vozila onima koji se ne pridržavaju pravila. Kada i pod kojim okolnostima policija može da oduzme automobil? Koliko je vozila do sada već oduzeto? U emisiji ‘Uranak’ na televiziji K1 govorili su pukovnik iz Uprave saobraćajne policije Vladan Nikolić, Mirko Koković iz Agencije za bezbednost u saobraćaju i Milan Božović, stručnjakom za bezbednost saobraćaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar