Pucnjava Univerzitet Hajdelberg Nemacka
Pucnjava na Univerzitetu u Hajdelbergu, Nemačka Foto:R.Priebe / AFP / Profimedia

Dvojica mladića iz Srbije, starosti 20 i 26 godina, uhapšeni su u Nemačkoj zbog sumnje da su ubili muškarca (56) u Remšajdu, u Severnoj Rajni Vestfaliji. Kako navode nemački portali, stariji muškarac je odrganizovao sastanak sa mladićima, a oni su ga nasmrt pretukli i opljačkali.

„Prema preliminarnim nalazima istrage, tužilaštvo sumnja da je žrtva upoznala dvojicu muškaraca na internetu na nekoj od platformi za upoznavanje, nakon čega su se 14. januara sastali sa njim u kući u Hersdorfu. Optuženi se sumnjiče da su lažirali da su zainteresovani za odnos sa muškarcem, kako bi ušli u njegov stan“, navodi se u saopštenju policije.

Iako nisu razjašnjeni svi detalji ovog slučaja, policija je saopštila da je stariji muškarac ubijen u kupatilu, tako što je brutalno pretučen. Osumnjičeni su nakon toga pretresli žrtvin stan u potrazi za dragocenostima, a među ukradenim stvarima našli su se žrtvin mobilni telefon i novčanik.

Sa lica mesta su pobegli pešaka, a zatim su seli u taksi i javnim prevozom potom otišli u Severnu Rajnu Vestfaliju.

Tokom bekstva su pokušali da podignu novac sa bankomata, međutim nisu uspeli.

Kako je navedeno u zahtevu za pokretanje istrage, oni se sumnjiče da su izvršili ubistvo iz koristoljublja. Privedeni su istražnom sudiji, a schwulissimo.de prenosi da su prikupljeni brojni dokazi.

Bonus video: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar