Pripadnici organizovane kriminalne grupe škaljarski klan ubili su sedam svojih vojnika nakon što su ih prebacili u Albaniju, tvrdio je policajac Ljubo Milović tokom razgovora sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom. Milović se inače nalazi u bekstvu otkako je Evropol prosledio podatke sa Skaja crnogorskim pravosudnim organima, a veruje se da je reč o policajcu koji poseduje bankovni račun na kom se nalazi skoro 50 miliona evra. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije.

Milović je službenik crnogorske policije koji je na Skaj aplikaciji često razgovarao sa pripadnicima kavačkog klana, njihovim šefom Radojem Zvicerom, a Evropol je do sada pronašao više od 100.000 poruka koje je sa njima razmenio. Kako se iz tih prepiski vidi, Milovića je sa škaljarcima spojio kolega bezbednjak Petar Lazović, koji se trenutno nalazi u crnogorskom pritvoru, dok je Ljubović istu akciju hapšenja uspeo da izbegne i faktički nestane bez traga.

Ljubo Milović Foto: MUP

U transkriptima u koje su Vijesti imale uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Lazoviću informacije koje je, navodno, dobio od škaljarca Edmonda Mustafe.

“Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio”, prenosi Milović informacije.

Vođa kavačkog klana mu odgovara: “Pa da, vidiš nema ih, Miloga čuva Mićko”, a onda predlaže kako da iskoriste tog škaljarca.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

“Treba on da ga uvati za ruku i direkt kod Kate. Prije toga ga vi ohrabrite”, poručuje Zvicer dvojici policajaca.

Zvicer, Milović i Lazović više puta, tokom dopisivanja, pominju Katu, a ranije je utvrđeno da se radi o bivšem glavnom specijalnom tužioci Milivoju Katniću. Lazović u istoj prepisci dodaje da ga u akciji podržava i otac Zoran Lazović, inače u to vreme pomoćnik direktora Uprave policije, kog u kriptovanoj komunikaciji oslovljavaju sa „Z“.

Zoran Lazović Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

“Zato ja to pričam. Još nam Z daje podršku. To je bomba, beton”, piše mlađi Lazović.

Najbogatiji policajac u Crnoj Gori

Ljubo Milović, osim što je radio kao policajac u Crnoj Gori iako za to, kako su pisali crnogorski mediji, nema neophodne kvalifikacije, našao se u fokusu javnosti zbog saradnje sa kavačkim klanom, ali i srpskim bezbednosnim službama. Kao saradnik kavačkog klana, Milović je imao više kriptovanih telefona, a nadimci su mu bili „Oficir“ i „Zli poručnik“. Crnogorski istražni organi terete ga da je vođi kavčana odavao poverljive informacije, ali i čuvao leđa. U policiji je suspendovan još 2018, a godinama se nije pojavljivao na poslu.

Milovićevo ime pominje se i u optužnici koje je beogradsko Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv supružnika Daniela i Dušice Jovanović zbog sumnje da su radili za Milovića i kavački klan. Supružnici i njihovi saradnici terete se da su za račun kavačkog klana prenosili milionske iznose stečene kriminalnim aktivnostima, a reč je o 6,8 miliona evra!

Foto: Printscreen Facebook

„Optuženima, na čijem čelu je bio Ljubo Milović koji je u bekstvu, na teret se stavlja da su organizovali transport velikih količina kokaina iz Ekvadora za zapadnu Evropu, tačnije za Holandiju, gde su većinu droge prodavali. Novac dobijen od preprodaje droge transportovali su u Srbiju i Crnu Goru, a među optuženima se nalaze i inspektor Uprave Kriminalističke policije MUP Srbije Daniel Jovanović i njegova supruga Dušica Jovanović, službenik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) koji su bili zaduženi za prenos novca iz Holandije“, navodi se u optužnici u koju smo imali uvid.

Interesantno je da su supružnici Jovanović Miloviću odavali i strogo poverljive informacije iz baze BIA o kretanjima različitih lica, ali i o narednim postupanjima policije prema njima.

U zagrljaju sa Veljom Nevoljom

Petar Lazović sa klanom Belivuk
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Međutim, Jovanovići nisu jedini Milovićevi saradnici iz Srbije. Naime, crnogorski portal Libertas objavio je ranije fotografiju koja potvrđuje da je ovaj prljavi policajac bio blizak i kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojoj se pred ovdašnjim sudom sudi za sedam ubistava, otmice, silovanje i druga teška krivična dela. Fotografija izvučena sa „Skaj“ aplikacije zabeležena je u jednoj vikendici u Crnoj Gori, gde su boravili neposredno pred hapšenje. Na njoj su Miljković, Belivuk, Radoje Zvicer i dvojica policajaca (Milović i Lazović).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare