Miodrag Majić
Miodrag Majić. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Jednom kada stvorimo pravnu državu, prikazivanje fotografija obezglavljenih ljudi iz tekuće istrage proučavaće se na Pravosudnoj akademiji kao primer onoga što se nikada ne sme događati. Najpre tužilaštvo a za njim i druge institucije tada će raditi svoj posao.

Do tada Hit tvit – poručio je sudija Miodrag Majić nakon sramnog i protivzakonitog objavljivanja fotografija obezglavljenih i izmasakriranih tela u emisiji na Pinku, koje je pokazao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na Vulinovu reakciju nije se dugo čekalo, oglasio se juče navodeći da je sudija Apelacionog suda Miodrag Majić „liceremeran“ što ga kritikuje jer je prikazao na televiziji žrtve zločina za koje su sumnjiči klan Veljka Belivuka, a da mu nije smetalo kada je “fudbalska legenda Dragan Džajić hapšen bez maske, pred kamerama”.

Ministar je ovom izjavom izjadnačio obezglavljena tela, i živog Dragana Džajića, ali i pobrkao šta je hapšenje, a šta javno iznošenje delova istrage koje predstavlja krivično delo.

Sudiju Miodraga Majića, pak, ovakva reakcija ministra ne iznenađuje.

„Reakcija je takva zato što je nužno upozoriti i preduprediti svakog ko bi se drznuo da ukaže na permanentna kršenja ustavom proklamovane podele vlasti i nezakonitosti koju manifestuju najviši državni organi. Nažalost, očigledno je da ovakav pristup daje rezultate. Vidimo da nadležni ćute“, ističe Majić za Danas.

On dodaje da oni to rade iz straha od mogućih posledica.

„Ne žele da ih prozivaju predsednik i ministri, da ih nazivaju izdajnicima i stranim plaćenicima, da ih progone tabloidi. A i zašto bi kada je opipljiva alternativa“, neutemeljeno karijerno napredovanje ili pak uhljebljenje na ambasadorskom mestu? Stvari su nažalost prilično jednostavne. Hit tvit je istovremeno i naš sud i naš usud.

BONUS VIDEO: Uhapšen Veljko Belivuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare