Aleksandar Vulin Sremska Kamenica
Foto:MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je pozvao sve mlade koji žele da budu na usluzi svojoj zajednici i zemlji i da ostvare profesionalnu karijeru u policiji, da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je nedavno raspisan.

„Kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji, bićemo sigurniji i bezbedniji“, izjavio je Vulin.

Ministar Vulin je obišao polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalazi na obuci u Sremskoj Kamenici i istakao da će jedan broj polaznika koji prođe konkurs i završi obuku, obavljati posao pozornika. Poručio je polaznicima da je policijski posao životna misija  brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

Aleksandar Vulin Sremska Kamenica
Aleksandar Vulin u Sremskoj Kamenici Foto:MUP Srbije

„Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica“, istakao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta 2021. godine raspisalo Konkurs za upis 1400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku. Konkursom su predviđena radna mesta: policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava. Kandidati se mogu prijaviti do 8. aprila 2021. godine.

Aleksandar Vulin Sremska Kamenica
Aleksandar Vulin u Sremskoj Kamenici Foto:MUP Srbije

Pročitajte još:

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar