Savićima vraćeno dete: Mala Lenka opet u zagrljaju roditelja

Hronika 19. jun. 202010:15 > 11:03
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ministar za rad i socijalnu politiku Zoran Đorđević danas je vratio trogodišnju devojčicu Lenku njenim usvojiteljima, supružnicima Savić, nakon što im je pre desetak dana oduzeta zbog proceduralnih grešaka prilikom procedure oko usvojenja.

Ministar Đorđević danas je održao konferenciju za štampu u prisustvu porodice Savić, kojima je potom vratio devojčicu.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Četvoročlana komisija koju je imenovalo ministarstvo donela je danas odluku da se trogodišnja Lenka, koja je prošle nedelje oduzeta od usvojitelja, bračnog para Borisava i Biljane Savić zbog proceduralne greške, da im se dete danas vrati. Ovu odluku o vraćanju trogodišnje Lenke Savićima potpisao je ministar Đorđević. Dete je nakon konferencije predato roditeljima, a Savići nisu mogli da sakriju emocije i sreću.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Mislim da našoj sreći sada nema kraja. Preživeli smo pakao proteklih dana, ali nismo mogli da zamislimo drugačiji scenario osim da nam se naše dete vrati. Srećni smo“, kazala je Biljana Savić.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Današnu konferenciju obeležio je emotivni zagrljaj srećne porodice, a devojčica je svojoj mami predala ružu.

Ministar Đorđević je čestitao porodici Savić i poželeo im da o detetu brinu, da raste u normalnim okolnostima i da se takav slučaj više u Srbiji nikada ne dogodi zbog „aljkavosti“ u proceduri tokom usvajanja.

Podsetimo, Savićima je dete dato na prilagođavanje oktobra prošle godine, a polovinom prošlog meseca su dobili neophodno rešenje o usvajanju. Ipak Socijalni rad u Subotici im je prošle nedelje oduzeo dete zbog greške u proceduri koaj je nastupila zbog starosne razlike između jednog usvojitelja i deteta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram