Foto:Facebook/United Tribuns Nomads Spain

Hapšenjem Stefana Milojevića i još 12 osoba početkom ove godine na Palma de Majorki razbijena je velika kriminalna organizacija koja se vešto skrivala iza bajkerske grupe "United Tribuns Nomads Spain". Bavili su se prodajom droge na veliko i organizovanom prostitucijom. Tamošnja policija je saopštila tvrdnje da je deo novca od "prljavih radnji" bio namenjen finansiranju desničarskim, neonacističkim i navijačkim grupama.

Ova kriminalna organizacija koja je, kako smo naveli, raskrinkana hapšenjem Milojevića, ima oko 2.000 članova iz celog sveta, a najviše iz Nemačke, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Turske, Bugarske, Italije…

Stefan Milojević, Foto:Screenshot/Facebook

Kako navodi euroweeklynews.com, bajkersko udruženje „United Tribuns Nomads Spain“ radilo je sa dobro postavljenom hijerarhijom. Tačno se znalo šta je čiji posao, ko je za šta zadužen i, prema rečima upućenih, funkcionisali su kao „sat“. Deo novca koji su zarađivali od prodaje droge i organizovanom prostitucijom išao je za finansiranje grupa povezanih sa radikalnom i nasilnom desnicom i neonacističkim i navijačkim grupama.

Njihovi članovi su radili kao obezbeđenje na vratima noćnih klubova i u javnim kućama po Španiji, tako su lakše obavljali svoje poslove. Takođe su se prerušavali u policajce i pravili lažne racije u kojima su pljačkali druge mafijaške grupe koje su se bavile istim poslom. Tako su kod Milojevića prilikom hapšenja pronađene policijske uniforme, značke, tablice policije.

Foto:Screenshot/Youtube/Policía Nacional

Najveću pažnju španske policije privukli su kada su otvorili sedište u Majorki i bili su pod lupom policije sve do konačnog hapšenja januara 2020. Tada je otkriveno 18 lokacija širom Španije na kojima su između ostalog bile laboratorije za proizvodnju spida i ketamina, potom, laboratoriju za proizvodnju marihuane. Osim toga, podsetimo, pronašli su amfetamin u tečnom stanju, novac, oružje…

U međuvremenu, pojavio se snimak njegovog hapšenja.

Milojević je podsetimo uhapšen u svojoj kući na ostrvu Palma de Majorki. U Španiji je nedavno objavljen i dokumentarni film medijske kuće DMAX u kome je Milojević predstavljen kao jedan od tri najveća kriminalca u Španiji. Na snimku se vidi kako policija upada u njegov stan na Majorci u kom je bio sa devojkom. Prilikom pretresa on je stajao mirno i odgovarao na pitanja koje mu je postavljao inspektor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare