Foto: Registar nestalih lica Srbije

Od alasa Milana Miškovića (24) i Ilije Đokića (26) i dalje nema ni traga ni glasa otkako su u ponedeljak uveče nestali bez traga.

Nestanak je prijavljen policiji u Starom Slankamenu, pošto su poslednji put navodno viđeni kako isplovljavaju na Tisu u svom čamcu, a njihovi sugrađani veruju da se iza nestanka zapravo krije zločin.

Iako su porodice Mišković i Đokić proteklih dana sa raznih strana dobijali informacije o nestalim mladićima – da su u ponedeljak viđeni u kafani za koju se kasnije ispostavilo da tog dana nije radila, da su viđeni u društvu jednog muškarca kojeg niko nije mogao da identifikuje, da su viđeni kako isplovljavaju na Tisu – nijedna od tih informacije još nije dovela do njihovog pronalaska.

„Svaki trag koji smo dobili dobro smo proverili i nažalost ispostavilo se da nijedan nije tačan. Proverili smo kafanu u kojoj su navodno viđeni i ispostavilo se da tog dana nije ni radila, a pošto ima još jedna u blizini proverili smo i tamo za svaki slučaj. I ništa“, ispričala je za „Blic“ Jelena Dimitrijević, njihova prijateljica.

Kako dani prolaze, kroz ovo malo vojvođansko mesto ispredaju se razne priče o misterioznom nestanku. Neke od ovih neobičnih okolnosti navele su ljude da pomisle da se alasi nisu utopili, već da se dogodilo nešto mnogo ozbiljnije.

„Jako je čudno da je njihov automobil pronađen na mestu gde se inače parkiraju pre nego što odu na vodu, ali je u njemu bila hrana bez koje nikada ne bi otišli. Pronađen je i čamac, bez ikakvih oštećenja, oko 15 kilometara dalje od mesta na kom obično pecaju. Nikada ne odlaze na to mesto. Proverom baznih stanica utvrđeno je da je poslednji kontakt ostvaren u 22 sata u ponedeljak uveče. Ni njihove telefone još nismo pronašli“, ispričala je Jelena.

Istraga će da utvrdi i koliko u prilog tezi da pozadina nestanka nije nesrećna okolnost, već dobro osmišljen plan, ide i činjenica da je roditelj jednog od mladića nekoliko dana pre njihovog nestanka dobijao pretnje od jednog meštanina. Neutešne porodice mladića zamolile su sve sugrađane koji imaju bilo kakve informacije o Milanu i Iliji da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 192.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram