ilustracija Foto:Dragan Mujan /Nova.rs; MUP; Google maps

Mesto u Beogradu na kom je u sredu ujutru, oko 9.00 časova, pronađeno telo za koje se sumnja da je reč o nestalom Mateju Perišu, policija i dobrovoljci su pretraživali u više navrata, a prvi put osam dana od nestanka Splićanina.

Telo su pronašli mornari kod Ade Huje i odmah pozvali policiju, a beogradski mediji su, pozivajući se na svoje izvore, objavili da je reč o muškarcu koji ima identičnu garderobu kao Matej Periš – farmerke, majicu i jednu patiku.

Foto: Nova.rs

Ukoliko se obdukcijom i poređenjem DNK uzoraka Matejeve porodice i pronađenog muškarca poklope, ispostaviće se da je Periš pronađen na mestu koje je već pročešljano u više navrata. Naime, policija je osam dana nakon što su prijatelji prijavili da je Periš misteriozno nestao, pretraživala deo kod Ade Huje, posebno jer je reč o potezu na kom neretko utopljenici isplivavaju posle nekoliko dana.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Takođe, isti potez su pretraživali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, doduše sa obale jer nisu imali potrebnu opremu niti ronilačku ekipu koja bi mogla da pregleda korito reke. Sa druge strane, policija je prilikom pretrage ovog dela reke koristila sonare i dronove. Međutim, do danas o njemu nije bilo nikakvih informacija i pravo je čudo da se telo našlo na mestu na kom se isprva sumnjalo da bi upravo tu moglo isplivati, zbog čega je pretraživano.

Nenad Periš: Zvali su me iz policije

Otac Mateja Periša, Nenad, ispričao je da je dobio poziv od načelnika PU Beograd, sa informacijom da je pronađeno telo.

„Jutros su me zvali i rekli da je nizvodno niz Dunav pronađeno telo mladića i da sve ukazuje da je reč o Mateju. Po odeći, satu, sve ukazuje da je reč o njemu, ovo je strašno velika bol za sve nas. Čekali smo sve vreme radosnu vest, a istina je takva kakva jeste. Zahvaljujem svima koji su bili uz nas, pomagali nam i pružali podršku. Ja ću ovih dana doći za Beograd, a sve bih zamolio da nas u ovim trenucima oslobode pritiska. Sve je izuzetno teško za celu našu porodicu“, kaže za Nova.rs Periš.

Podsetimo, Matej je kobne večeri je bio u klubu „Gotik“ u Beton hali sa prijateljima, koji je napustio iz još nepoznatih razloga. Potom su ga usnimile nadzorne kamere nekoliko objekata kako trči, zaustavlja taksi, a potom se spušta stepenicima ka Savi. Do tog trenutka policija je uspela da rekonstruiše njegovo kretanje, a zatim se tu završavaju snimci koje je objavio MUP.

Potraga za nestalim Splićaninom skoncentrisana je bila u većoj meri na reku Savu.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar