Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Meštani Čamurlije, kraj Niša, ne odustaju od blokada regionalnog puta Niš-Aleksinac, kako bi se izborili da na deonici puta kraj njihovog sela bude postavljena kompletna saobraćajna signalizacija.

Stanovnici Čamurlije krenuli su s blokadama puta pre osam dana u znak protesta zbog čestih udesa, od kojih se poslednji dogodio prethodnog četvrtka kada je teško povredjen 16-godišnji dečak.

Meštani zahtevaju da na putu budu postavljeni „ležeći policajci“ i saobaćajni znakovi koje će vozači upozoravati da nailaze na naseljeno mesto.

Kako su žitelji potrdili za Novu.rs, njihova delegacija sutra će se sastati sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

„Ne idemo na sastanak da bi pregovarali o obustavi blokade, već da bi čuli kada će naš zahtev za postavljanje saobraćajne signalizacije biti ispunjen“, kazali su meštani.

Pročitajte još:

Stanovnici Čamurlije dobili su za sada samo usmeno obećanje JP „Puteva Srbije“ da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, ali njihov uslov za obustavljanje blokada je da radovi krenu ili da dobiju „na papiru“ potvrdu da će krenuti uskoro.

Preduzeće „Putevi Srbije“ danas je u dopisu jednoj od lokalnih televizija u Nišu navelo da već je pokrenulo izradu neophodne projektno-tehničke dokumentacije za postavljanje signalizacije, iako to nije u njihovoj nadležnosti, već lokalne samouprave.

Dodali su da na toj lokaciji puta Niš-Aleksinac nije evidentirano opasno mesto, odnosno „crna tačka“.

Meštani ističu da je najmanje deset stanovnika Čamurlije poginulo, a veliki broj je povređen u sabraćajnim nesrećama na toj deonici puta.

BONUS VIDEO: Protest i blokada puta u Nišu 24.5.2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar