Ilustracija Foto: Printscreen MUP Srbije/video

Dušan Banjac, jedan od uhapšenih u akciji policije na suzbijanju takozvane "elitne prostitucije", osuđen je 2016. godine jer je bio makro devojčici od 17 godina.

Policajci su pohapsli tridesetak osoba, od kojih će makroi, među kojima se nalazi i jedna žena odgovarati za posredovanje u prostituciji, dok će prostitutke biti gonjene za prekršaj.

Najpoznatije ime među uhapšenima je menadžer pevačice Katarine Kaje Ostojić koji je već odgovarao za krivično delo. Naime, on je 2016. godine osuđen na 7 meseci zatvora, takođe zbog krivičnog dela posredovanje u prostituciji, što je drugi naziv za podvođenje.

On je u jednom stanu u Beogradu, u Ulici Dimitrija Tucovića podvodio devojku M. Đ. (17) iz Pančeva, a u celoj šemi su učestvovala i dva pomagača.

Inače, to suđenje je trajalo godinama, jer je Banjac uhapšen 2010. godine za podvođenje maloletnice a u pritvoru je proveo nekoliko meseci, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Iako je podvodio maloletnicu, Banjac je osuđen na nisku kaznu jer je sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, koji je potvrdio i sud.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za zelenašenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare