Kosovska policija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Dežurni lekar Kliničko bolničkog centra Uroševac Bajram Ajeti izneo je detalje o strahovitoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su četiri osobe izgubile život, a Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je saopštilo da je vozač "audija" koji je izazvao nesreću zadržan u pritvoru, prenosi Gazeta ekspres.

Ajeti navodi da su lekari na licu mesta zatekli dva lica sa telesnim povredama i četiri osobe koje su već preminule.

„Oko 15.30 časova dobili smo informaciju da se dogodila teška saobraćajna nesreća. Po dolasku na mesto događaja videli smo da su se dva automobila sudarila. U automobilu marke „golf“ bilo je pet osoba, a u drugom automobilu „audi“ dve osobe. Na licu mesta smo zatekli osobe sa teškim povredama i utvrdili smrt još četiri osobe koje su bile u automobilu marke „golf“, kaže Ajeti a prenosi Kosovo Online.

Putnici u „audiju“ zadobili su lakše povrede i pružena im je pomoć u u Uroševcu, a zatim su pušteni na kućno lečenje.

„Među četiri osobe koje su izgubile život bili su muškarac od 40 godina, dete oko 12 godina i dve žene. Peta osoba ima oko 20 godina i zadobili su brojne prelome i povrede i u stabilnom stanju su poslati u Univerzitetsko bolnički centar u Prištini“, rekao je Ajeti.

Vozač „audija“ je zadržan u policiji na 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

„Jedinice policije, forenzički timovi, saobraćajni veštak i državni tužilac izašli su na mesto nesreće. Po nalogu tužilaštva osumnjičeni je zadržan 48 sati, zbog krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja prema članu 370 Krivičnog zakona Kosova „, saopštilo je kosovsko tužilaštvo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar