Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Printscreen/kleinezeitung.at/rtl.de/Merkur.de/Heute.at

Potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u osmi dan, a pored srpske policije koja pretragu i analizu tragova obavlja u Srbiji, u istragu se uključila i policija u Beču, nakon što se pojavila sumnja da je devojčica usnimljena na jednoj stanici u tom gradu. Od tog dana javnost u Austriji, ali i okolnim državama, ne prestaje da bruji o nestanku male Danke.

Lik nestale Danke Ilić (2) obišao je celu Srbiju nakon što se 26. marta, na dan njenog nestanka, aktivirao sistem „Pronađi me“. Dankine fotografije i podaci poznati su celoj Srbiji, a sada je njena fotografija obišla i medije u Austriji.

Foto: Printscreen/kleinezeitung.at

„Majka je brzo otišla do auta – Danka (2) nestaje pod misterioznim okolnostima“, „Dvogodišnja Danka je navodno viđena u Beču“, „Devojčica (2) nestala – istraga vodi do Beča“, „Prema snimku iz Beča: Interpol širom sveta traga za dvogodišnjom Dankom“ – samo su neki od naslova koji su se u proteklih par dana mogli pročitati u medijima u Austriji.

Foto: Printscreen/kleinezeitung.at

Mediji izveštavaju o proteklim danima tokom kojih je srpska policija sa spasilačkim jedinicama pretraživala područje oko imanja u Banjskom polju kod Bora, gde je poslednji put viđena. Opisuju da su pretražene kuće, kanali, tuneli, šume ali da na terenu nije pronađen nijedan trag koji bi mogao da ukaže na to šta se sa devojčicom dogodilo tog 26. marta, malo posle 13.00 časova.

Foto: Printscreen/heute.at

Snimak iz Beča

Govoreći o snimku iz Beča, mediji u Austriji opisuju da ga je srpski državljanin usnimio na tramvajskoj stanici Šotentoring u Beču, u subotu oko 20.00 časova. Na njemu se, kako smo ranije objavili, vidi devojčica koja bi mogla podsećati na Danku, a bila je u pranji dve žene, navodno Rumunke. Autor snimka je pokušao da razgovara sa njima ali nisu mogli da se sporazumeju.

Snimak je poslao srpskoj policiji, a potom je prosleđen njihovim kolegama u Beču, nakon čega je za Dankom raspisana žuta Interpolova poternica, koja se inače raspisuje za nestalima. Iz bečke policija su potvrdili da rade na ovom slučaju ali su takođe saopštili i da je mnogo vremena izgubljeno od trenutka kada je usnimljena, do momenta kada je policija u svojim rukama imala snimak.

Ovim povodom oglasila se i Ambasada Srbije u Austriji koja je zamolila građane da ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju malu Danku odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

„Što se mene tiče, svi su sumnjivi“

Majorka srpske policije Bojana Otović Pjanović ispričala je da se proverava svaki trag.

„U trenutku kad se pojavio snimak iz Beča, uz koordinaciju, radilo se prvo na proveri verodostojnosti snimka jer je na mrežama bilo svačega, pa se odmah potom uspostavio lični kontakt sa čovekom koji ga je i snimio. On je potom u koordinaciji sa nama otišao i podneo prijavu pa je iste te noći raspisana i žuta Interpolova poternica“, dodala je majorka gostujući na RTS.

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta iz dvorišta kuće u Banjskom polju, nakon što je njena majka, kako je ispričala policiji, otišla po vodu za Dankinog brata. Nekoliko sati kasnije oglasio se sistem „Pronađi me“ po prvi put u Srbiji.

Bonus video: Potraga u Banjskom Polju za nestalom Dankom Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar